Gara çiklistike “Kupa e Gjakoves”

12:10 am

Klubi i Çiklizmit ,,Gjakova 137’’ në bashkëpunim me Federatën e Çiklizmit të Kosovës të dielen me 22.05.2022 organizojë garën çiklistike ,, Kupa e Gjakovës’’ në disiplinën Mountain Bike ( MTB – XCO) e cila u mbajt në shtigjet e ,,Shkugëz’’. Pjesëmarrës ishin 40 garues të 3 kategorive të parapara për pjesëmarrje nga Kosova, Shqipëria dhe Novi Pazari. Shtegu ishte sa i vështirë por edhe atraktiv në parkun e Shkugëzit në…

Read More >>

MTB KUPA GJAKOVA

5:30 pm

Klubi i Çiklizmit ,,Gjakova 137’’ në bashkëpunim me Federatën e Çiklizmit të Kosovës organizon garën çiklistike ,, Kupa e Gjakovës’’ në disiplinën Mountain Bike ( MTB – XCO) e cila do të mbahet në shtigjet e ,,Shkugëz’’. Gara do të zhvillohet me datë 22.05.2022 me fillim nga ora 11:00. Regjistrimi i pjesëmarrësve mund të bëhet nga publikimi i gares në rrjetet sociale fb – të Federatës së Çiklizmit të Kosovës…

Read More >>

GARA ROAD RACE • IN MEMORIAM “NUSRET MUSLIU” SHTIME

12:09 am

Klubi çiklizmit “Vjosa” Shtime në bashkëpunim me Federatën e Çiklizmit të Kosovës organizoj garën në çiklizëm rrugor “In memoriam Nusret Musliu” të paraparë sipas kalendarit të garave për edicionin 2022. Gjatësia e shtegut ishte 80 km për kategoritë Elitë, U23 dhe Juniorë, ndërsa 38 km për kategoritë Master, Femra dhe Kadetë. Pjesëmarrës ishin afër 60 garues nga Kosova, Shqipëria dhe 3 klube nga Maqedonia e Veriut. Edhe pse në Shtime…

Read More >>

Organizohet garë në çiklizëm rrugor në nderim dhe përkujtim të Nustret Musliut

4:40 pm

Klubi i çiklizmit ”Vjosa” Shtime në bashkëpunim me Federatën e Çiklizmit të Kosovës organizon garën në çiklizëm rrugor “In memoriam Nusret Musliu”’ të paraparë sipas kalendarit të garave për edicionin 2022. Gara do të organizohet më datë 15.05.2022 me fillim nga ora 14:00 Itinerari i gares sipas organizatorit është si më poshtë; Starti; Ahmet Shtimja – Petrovë – Mollopolc – Dremjak-Llojza – Koshare – Muzeqinë-Vojnoc ( Zotaj) – Topliqan-Poturovc-Magure-Mirenë-Shale- Kleqkë-Duhel-Carralevë-Belincë-…

Read More >>

U mbyll me sukses gara e parë e çiklizmit

12:50 pm

Në kuadër të kalendarit të garave për edicionin garues 2022, Federata e Çiklizmit të dielen me datë 17.04.2022,  organizojë garën e parë në çiklizëm rrugorë në relacionin Prishtinë – Elez Hanë – Prishtinë me gjatësi prej 127km për kategoritë Elitë, U23, dhe Junior, ndërsa  27km për kategoritë Kadetë, Femra dhe Master. Pjesëmarrës në garë ishin 60 garues të të gjitha kategorive të cilët përfaqsuen klubet KÇ ,, Prizreni’’ , KÇ,, Vjosa’’…

Read More >>

NIS EDICIONI GARUES I ÇIKLIZMIT TË KOSOVËS

4:16 pm

Kemi kënaqësinë të ju njoftojmë se në kuadër të kalendarit të garave për vitin 2022, Federata e Çiklizmit të Kosovës organizon garën një ditore në çiklizëm rrugorë duke e bërë edhe hapjen zyrtare të edicionit garues për vitin 2022. Gara do të organizohet me datë 17 Prill 2022 me fillim në ora 11:00 ndërsa ndarja e numrave startues do të bëhet nga ora 9:00 tek pompa e karburantit Shell në…

Read More >>

FÇK nënshkruan memorandumin me MKRS

9:51 pm

Sot, Federata e Çiklizmit e Kosovës ka nënshkruar memorandumin me Ministrinë për Kulturë, Rini e Sport. Prezent për të nënshkruar ishte kryetari i FÇK-së, Avni Nuha dhe ministri i Ministrisë për Kulturë, Rini e Sport, Hajrullah Çeku.

Read More >>

Blerton Nuha ngadhënjen në Kavajë

1:08 am

Çiklisti i Kombëtares së Kosovës, Blerton Nuha, ngadhënjeu në garën e parë për vitin 2022.  Gara u mbajt në Kavajë të Shqipërisë, ku çiklistët treguan rivalitet në shteg.  Nuha u tregua më i shkathët se të tjerët, duke e zënë vendin e parë. Avni Nuha, kryetar i Federatës së Çiklizmit të Kosovës, lavdëron rezultatin e Blertonit. “Gara e parë për vitin 2022 dhe rezultat befasues.  Morën pjesë nga Maqedonia, tre…

Read More >>

LAUREATËT: ÇIKLIZMI I SHPALLI MË TË MIRËT E VITIT

9:02 pm

Në një ceremoni solemne, FÇK i nderoi më të dalluarit e vitit 2021Gjithashtu klubet e regjistruara në Federatë përfituan biçikleta sportive dhe BMX nga fondi solidar i UCI-it për zhvillimin e çiklizmit në Kosovë. FÇK falenderon për mbështetjen e vazhdueshme MKRS-në, DKRS-në, Policinë e Kosovës, FSK-në. Gjithashtu falenderon edhe zëvendës ambasadorin e Ambasadës Holandeze, Peter Vander Bloemen për pjesëmarrje në ceremoni.

Read More >>

Nuha: Covidi-19 ka qenë një barrierë e madhe për çiklizmin në vitin 2021

4:57 pm

Çiklizmi si çdo sport tjetër ka pasur peripecitë e veta në vitin 2021, megjithatë ia dolën mirë. Avni Nuha, kryetar i Federatës së Çiklizmit të Kosovës, tha se barrierë e madhe ka qenë dhe është përballja me pandeminë. Ai shpreson se ky vit do të jetë më i suksesshëm se ai paraprak.    “Siç e dijmë dhe jeni të njoftuar Federata e Çiklizmit e Kosovës ka pasur aktivitete goxha të…

Read More >>