Sot filloi kampionati i Kosovës në Çiklizëm

Sot u zhvillua gara e parë në kuadër të kampionatit të Kosovës, në diciplinën ,,Kronometer Individual’’ për të gjitha kategoritë.
Gara u zhvillua në relacionin Gurakoc – Veriq më gajtësi prej 19 km.

Kadetë:

1. Granit Krasniqi KÇ ,, AS Prishtina’’ – 29 minuta 45 sekonda
2. Daniel Djurinac KÇ ,,Lepenci’’ Shtprce – 40 minuta 12 sekonda

Junior:

1. Zani Sylhasi KÇ – Gjakova 137’’ koha – 25 minuta 59 sekonda
2. Blerton Nuha KÇ – Kastrioti ‘ ‘Ferizaj – 26 minuta 20 sekonda
3. Domenik Domgjoni – KÇ ,, Prizreni’’ – 28 minuta 17 sekonda

U23:

1. Samir Hasani KÇ ,, Trepça ‘’ – 26 minuta 56 sekonda
2. Përparim Ibrahimi KÇ ,,AS Prishtina ,, – 27 minuta 47 sekonda
3. Gentrit Hajdari KÇ ,, Trepça ‘’ – 29 minuta 03 sekonda

Elita:

1. Egzon Misini KÇ ,,Kastrioti’’ Ferizaj – 26 minuta 02 sekonda
2. Ferki Haxhiu KÇ ,,AS Prishtina ,, – 28 minuta 31 sekonda
3. Rrahim Mani KÇ ,,AS Prishtina ,, – 29 minuta 14 sekonda

Vlenë të përmendët se çiklisti Zani Sylhasi arriti kohën më të mirë ku në shtegun 19 km arrinë shpejtësin mesatare prej 44.5 km/h.
Gjithashtu kohë të mirë arrtën çiklistët Egzon Misini ( + 4 sekonda) dhe Blerton Nuha (+ 21 sekonda) Samir Hasani ( 57 sekonda), ku siç shifet sekondad ndanin nga vendi parë.
Kësaj radhe shpresojmë se garuesit e lartë përmendur kanë arritur në performancë që të përfaqsojnë me dinjitet Kombëtarën e Kosovës në këtë diciplinë në Kampionatin Evropian që do mbahet në Korrik dhe në kampionatin Botror që mbahet në Austri në muajin Shtator 2018.

Nesër mbahet dita e dytë ku do të garojnë kategorit U23 dhe Elita në diciplinën gare individuale në gjatësi prej 160 km