Gara çiklistike “Kupa e qytetit të Prizrenit”

Sipas kalendarit të FÇK-ës klubi i Çiklizmit Prizreni në bashkpunim me FÇK u mbajtë gara e tretë sipas e planifikuar me kalendar.
Për dallim me dy garat e mbajtura më herët shtegu i garës ishte më i gjatë ku ka dominuar shtegu i rrafshët.
Për këtë arsye u arritë një mesatare e kënaqëshme prej 40km/h.
Gara fillojë nga sheshi Shadërvan në Prizren në drejtim të Xërxë – Ratkoc-Cërmjan – Gjakovë- Landovicë- Gjonaj – Ramojë në gatësi prej 86km për kategoritë Elitë dhe U23, 62 km për Juniorë 22 për Kadetë dhe 86 për kategorinë Veteranë.
Përveç 7 klubeve Kosovare, për dallim me garat e kaluara, kësaj radhe morën pjesë edhe çiklistët nga klubi Velo- M nga Maqedonia ( Kumanovë) të cilët në këtë garë morën pjesë jashtë konkurencës pasi që gara ishte në kuadër të kampionatit të Kosovës dhe si të tillë nuk mundë të marrin pikë por Federata ndau mirënjohje për pjesmarrësit e këtije klubi.
Vlenë të përmendet se çiklistët Maqedonas treguan formë të mirë gjatë garës.

Rezullatet e garës:

Kadetë:
1. Granit Krasniqi KÇ ,, AS Prishtina ‘’ – Koha ; 00,35,21
2. Ilirian Emërllahu KÇ ,, Kastrioti ‘’ – Koha ; 00,35,40
3. Ivo Domgjoni KÇ ,, Prizreni ‘’ – Koha ; 00,40,16

Juniorë:
1. Domenik Domgjoni KÇ ,, Prizreni ‘’ – Koha ; 1,36,50
2. Ilir Muja KÇ ,, Prizreni ‘’ – Koha ; 1,38,32
3. Berat Qela KÇ ,, Trepça ‘’ – Koha ; 1,54,48

U23:
1. Blerton Nuha KÇ ,, Kastrioti ‘’ – Koha ; 2,33, 00
2. Samir Hasani KÇ ,, Trepça ‘’ – Koha ; 2,33, 00
3. Albion Ymeri KÇ ,, Prishtina ‘’ – Koha ; 2,39, 00

Elitë:
1. Dragan Nikolčevič KÇ ,, Lepenci ‘’ – Koha ; 2,33, 00
2. Rrahim Mani KÇ ,, AS Prishtina ‘’ – Koha ; 2,33, 00
3. Migjen Beqiri KÇ ,, Prishtina ‘’ – Koha ; 2,33, 00

Veteran:
1. Chad Briggs KÇ ,, Prishtina ‘’ – Koha ; 2,33, 00
2. Njazi Berisha KÇ ,, Gjakova 137 ‘’ – Koha ; 2,40, 00

Siç vërehet tek rezulltatet e kategorisë U23 dhe Elitë fituesit janë përcaktuar në sprint pasi që distanca mes tyre ishte shumë e vogël dhe si e tillë koha është e njejtë.