Gara e organizuar nga klubi i çiklizmit Lepenci nga Shtërpca

Federata e Çiklizmit e Kosovës në bashkëpunim (nikoqir) me klubin e çiklizmit “Lepenci” nga Shtërpce bëri hapjen e sezonit garues për vitin 2024. Gara u zhvillua në shteg shumë atraktiv përgjatë bjeshkëve të sharrit në gjatësi prej 46km. Pjesëmarrës në gare ishin 8 klube të regjistruara në Federatën e çiklizmit të Kosovës si dhe kishte edhe garues rekreativ të cilët kan pasion sportin e çiklizmit.
Numri i garuesëve pjesëmarrës në gare ishte 30 i të gjitha kategorive. Shpejtësia mesatare e fituesit Blerton Nuha ishte 35 km/h. Rezulltatet e garës janë si vijonë.

Elitë:
Vendi Parë – Blerton Nuha – KÇ ,,Kastrioti” Ferizaj – Koha: 1:16:38
Vendi Dytë: Edmond Sejdiu – KÇ ,,Trepça – Mitrovicë – Koha: 1:17:35
Vendi Tretë: Astrit Reçica – KÇ ,,Kastrioti,, Ferizaj Koha – 1:17:37

Kategoria U23:
Vendi parë: Albion Kastrati – KÇ ,,Kastrioti ,, Ferizaj – Koha – 1:19:42
Vendi dytë:  Jetgzon Xhakli KÇ,,Kastrioti,, Ferizaj – Koha – 1:19:43
Vendi tretë: Fatmir Strelli -KÇ,, Vjosa,, – Shtime- Koha – 1:38:43

Kategoria Juniorë:
Vendi parë: Visar Nuhaj – KÇ,,Kastrioti,, Ferizaj – Koha – 1:19:40
Vendi dytë: Ensar Rashit – KÇ,,Vjosa ,, Shtime Koha- 1:49:40

Në kategorinë e femrave e para u plasua Dafina Zylfiu nga klubi çiklizmit ,,Dardana,, nga Kamenica. Gara kaloj pa aksidente duke falenderu sigurimit të shtegut në menyr profesionale nga ana e Policis së Kosovës për çka Federata falenderon Policin për mbështetje të vazhdueshme.

Gjithashtu FÇK falenderon të gjithë sportistët për pjesëmarrje dhe falenderim i veçant shkon për organizatorin e garës KÇ “Lepenci” për organizim të garës.

Vlen të përmendet se në garë dominuan çiklistët e KÇ Kastrioti nga Ferizaji ku treguan përgaditje të mirë fizike.