MBYLLET KAMPIONATI I KOSOVËS

Sot u zhvillua dita e tretë dhe e fundit në kuadër të kampionatit të Kosovës, në diciplinën ,, Garë Individuale’’ për kategoritë Kadet dhe Juniorë.
Gara u zhvillua në relacionin Pejë- Kijevë- Malishev- Duhël-Suharekë – Mamushë –Piranë- Gjakovë -Gremnik 145 km. ndërsa për kadet gjatësia ishte 30 km.

Rezulltatet:

Kadetet;
1. Granit Krasniqi KÇ ,,AS Prishtina ,, Koha -59.02
2. Stefan Stojanvic KÇ ,,Lepenci ‘’ Koha -1.02.55
3. Daijel Djurinac KÇ ,,Lepenci ‘’ Koha –1.15.13

Juniorët:
1. Blerton Nuha KÇ ,,AS Kastrioti ,, Koha – 4.05. 42
2. Zani Sylhasi KÇ ,,Gjakova 137 ’’ Koha -4. 05. 43
3. Adnan Haradini KÇ ,,Trepça ,, Koha – 4.21. 42

Gara e ditës së sotme u cilësua si shumë e vështirë përshkak të gjatësis së shtegut, ku lufta kryesore u zhvillua në mesë garuesit Zani Sylhasi dhe Blerton Nuha ku pas një shkeputje nga grupi për gjatë 110 km vozitë së bashku pa ndonji tentative për tu shkëputur nga njëri tjetri.
Në maloren e fshatit Bec ,Zani ndërmuar disa tentime për shkëputje nga Blertoni po pasi që pasojë një defekt i pa riparueshëm në biciklete aj humbi në kohë.
Me ndrrimin e bicikletës ja arriti disi të kapë Blertonin por nuk ja arriti të fitoje garen.
Shpejtësia mesatare e gares 35,5 km/h