Kupa e Shqipëris Korça 2024

7:51 pm

Dje dhe sot u zhvillua në Shqiperi gara ndërkombëtare Kupa e Shqipëris Korça 2024 Pjesëmarrës ishin nga Shqipëria, Mali i zi dhe Maqedonia e veriut, anëtarët e klubit të çiklizmit Kastrioti nga Ferizaji dhe njëherit anëtarët e kombëtares së Kosovës treguan performancë të shkëlqyer para Garës ndërkombëtare Turi i Shqipëris e cila fillon javën tjeter. Çiklistët e Kosovës zurën edhe vende si Blerton Nuha po ashtu edhe Visar Nuhaj, Albion…

Read More >>

Bordi i Federatës së Çiklizmit të Kosovës mbajti mbledhjen e rregullt

2:57 pm

Dje me datë 10.05.2024 Bordi Egzekutiv i Federatës së Çiklimzit të Kosovës mbajti mbledhjen e rregullt për të diskutuar ecuritë në realizimin e objektivave të parapara për vitin 2024. Në fillim të takimit BE vlersojë pozitivishtë dy garat e mbajtura siç janë Kupa ,,Shtrpce’’ dhe Memoriali ,,Nusret Musliu’’ në Shtime. Me këtë rastë BE falenderoj klubin “Lepenci” dhe ,,Vjosa’’ për angazhimin e tyre në organizimin e garave. Në vazhdim të…

Read More >>

Organizohet garë në çiklizëm rrugor në nderim dhe përkujtim të Nusret Musliut

10:15 pm

Federata e Çiklizmit e Kosovës në bashkëpunim me klubin e Çiklizmit ,,Vjosa’’ nga Shtimja (nikoqirë i garës) sot organizojë garën çiklistike rrugore të dytë me radhë të kalendarit të garave për edicionin garues 2024. Gara u zhvillua në diciplinen ,,Kriterium’’ dhe u zhvillua kryesishtë në periferi dhe pjesërishtë përgjatë qytetit të Shtimes. Shtegu ishte i siguruar në mënyrë profesionale nga ana e nikoqirit dhe nga ana e Policisë së Kosovës. Shtegu…

Read More >>

Gara e organizuar nga klubi i çiklizmit Lepenci nga Shtërpca

10:06 pm

Federata e Çiklizmit e Kosovës në bashkëpunim (nikoqir) me klubin e çiklizmit “Lepenci” nga Shtërpce bëri hapjen e sezonit garues për vitin 2024. Gara u zhvillua në shteg shumë atraktiv përgjatë bjeshkëve të sharrit në gjatësi prej 46km. Pjesëmarrës në gare ishin 8 klube të regjistruara në Federatën e çiklizmit të Kosovës si dhe kishte edhe garues rekreativ të cilët kan pasion sportin e çiklizmit.Numri i garuesëve pjesëmarrës në gare…

Read More >>

Ministri Çeku ka takuar sot kryetarin e FÇK-së

6:52 pm

Ministri Çeku ka takuar sot kryetarin e Federatës së Çiklizmit të Kosovës Avni Nuha, për të diskutuar për planprogramin e federatës për këtë vit, synimet dhe prioritetet për sportin e çiklizmit në vendin tonë. Ai u informua nga Kryetari Nuha për punën e federatës, mbështetjen e klubeve dhe çiklistëve, organizimi e garave dhe synimet për pjesëmarrjen në ngjarjet ndërkombëtare. Gjithashtu, tani pasi reforma ligjore ka nisur në sport, ku ligji…

Read More >>

Nënshkruhet memorandumi i bashkëpunimit me MKRS-në

9:08 pm

Sot në ambientet e Federatës së Çiklizmit të Kosovës është nënshkruar memorandumi i bashkëpunimit me Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit. Në emër të MKRS-së memorandumin e ka nënshkruar zëvendësministrja Daulina Osmani, ndërsa presidenti Avni Nuha ka nënshkruar për FÇK-në.

Read More >>

Blerton Nuha e Sibora Kadriu, çiklistët e vitit 2023

5:57 pm

Federata e Çiklizmit e Kosovës ka mbajtur sot ceremoninë e zgjedhjes së Laureatëve të Vitit 2023. Blerton Nuha dhe Sibora Kadriu, të dy të Klubit Kastrioti nga Ferizaj, fituan çmimet kryesore. Nuha u shpall çiklisti i vitit, ndërsa Kadriu çiklistja e vitit. Çmimi i klubit më të mirë shkoi për Kastriotin, kurse Besart Nuha u shpall trajneri më i suksesshëm. Epiteti i gjyqtarit më të dalluar i takoi Rafet Gashit….

Read More >>

LETËR FALËNDERIMI

12:21 pm

Nga 7-9 shtator 2023, Kosova e priti edhe një herë garën më të madhe ndërkombëtare të çiklizmit “Tour of Kosova 2023”. Edhe një edicion shumë i suksesshëm, përmes së cilit Kosova e prezantoi veten, në formën më të mirë. I gjithë ky organizim madhështor, nuk do të mundësohej, pa mbështetjen e jashtëzakonshme të shumë institucioneve e partnerëve të FÇK-së. Këtë letër falënderimi e adresojmë me theks të veçantë te: –…

Read More >>

Prishtina DH Cup 2023

5:46 pm

Federata e Çiklizmit e Kosovës së bashku me DH Prishtina ka organizuar garën downhill, e ashtuquajtura shtegu ZEUS e cila është mbajtur ne parkun e Gërmisë. Në këtë garë morrën pjesë të gjithë pasionantët e kësaj dege sportive të çiklizmit, ka patur ekipe nga Maqedonia, Shqipëria. Federata e Çiklizmit e Kosovës falenderon  MTB Prishtina për një organizim dhe për një mbështetje teknike dhe logjistike për mbarvajtjen e këtij eventi shumë…

Read More >>