Gara çiklistike “Kupa e qytetit të Prizrenit”

Klubi i Çiklizmit “Prizreni” sot ishte nikoqir i garës në çiklizëm rrugorë “Kupa e Prizrenit”  garë kjo sipas kalendarit të garave të FÇK-së. Shtegu i garës ishte shënjezuar shumë mirë nga nikoqiri i garës në këtë rastë KÇ “Prizreni” për çka FÇK falenderon KÇ ”Prizrenin” për punën e mirë në cilësinë e nikoqirit.

Gjithashtu FÇK falenderon Policin e Kosovës për sigurimin e shtegut në mënyr profesionale dhe kontribuan që te mos ketë lëndime të sportistëve. Falenderim i veçantë shkonë edhe për qendrën e mjekësis familjare në Prizren për prezencën e tyre me stafin mjeksorë gjatë gjithë kohës sa zgjati gara.

Kjo garë ishte një mundësi e mirë për garuesit për të vlersuar performancën e tyre para Kampionatit të Kosovës që do të mbahet me datë 21 dhe 22 Qeshor 2024.

Gara u zhvillua në itinerarin: Prizren – Xërxe – Bistrazhin – Gjonaj – Zhur – pika kufitare Morinë – Shqipëri.

Pas përfundimit të garës dhe raportimit të gjyqtarëve u arritën këto rezulltate:

ELITË:

1. Olsion Velijaj  –  KÇ “Tirana”  – Shqipëri  – koha 1:56:25

2. Samir  Hasani  –  KÇ “Kastrioti” – Ferizaj  – koha 1:57:32

3. Blerton Nuha  –  KÇ “Kastrioti” – Ferizaj   – koha  1:57:33

4. Albion Ymeri   –  KÇ “Prishtina 038”  – koha 1:57:40

5. Edmond  Sejdiu –  KÇ “Trepça” – Mitrovicë  – koha 1:58:45

6. Valon Binakaj  –  KÇ “Prishtina 038”  – koha 2:02:50

7. Pleurat Halili  –  KÇ “Kastrioti” – Ferizaj  – koha  2:06:45

8. Valon  Zylfiu   – KÇ “Dardana” – Kamencë – koha 2:07:00

9.  Agron Kelmendi  –  KÇ “Kastrioti” – Ferizaj   – koha  2:07:01

10.  Kushtrim Shasivari  – KÇ ”Vjosa” – Shtime  – koha   2:07:20

11.  Drini Bardhi  – KÇ “Tirana” – Shqipëri  – koha  2:09:40

12.  Dion Gashi  –  KÇ “Prizreni”  – koha  2:10:37

13.  Fuad Bajrami  – KÇ “Prishtina 038” – koha 2:11:09

14.  Kadir Hajrullahu  – KÇ  “Vjosa” – Shtime  – koha  2:11:41

15.  Muhamet Hamza – KÇ”Gjakova 137”  – koha 2:12:45

16.  Lorik Morina  –  KÇ “Dardana” – Kamencë  – DNF

U23:

1.  Henri Hysa – KÇ “Tirana”  – Shqipëri – koha 1:56:25

2.  Albion Kastrati  – KÇ “Kastrioti” – Ferizaj  – koha  2:15:30

3.  Jetgzon Xhokli  –  KÇ “ Kastrioti” – Ferizaj  – koha  2:16:25

4.   Genc Isufi –  KÇ “Prishtina 038” – koha  2:17:41

JUNIORË

1.  Visar  Nuhaj  – KÇ “Kastrioti” – Ferizaj – koha  2:05:55

2.  Arsim Kepa   – KÇ ”Prizreni”  – koha   2:10:31

KADET:

1. Festim Kurti – KÇ “Prishtina 038” – koha 0:35:28

2. Dion Bytyci – KÇ “Kastrioti” Ferizaj – koha 0:38:48

3. Jon Thaqi – KÇ “Prizreni” – koha 0:44:18

FEMRAT:

1. Dafina Zylfiu  KÇ “Dardana” – Kamenicë – koha 0:46:12