Delegacioni i Federatës së Çiklizmit të Kosovës merr pjesë në Kongresin e 190-të vjetor dhe merr mbështetje nga klubet belge

Delegacioni i Federatës së Çiklizmit të Kosovës i përbërë nga Kryetari i Federatës, z. Avni Nuha dhe Sekretari i Përgjithshëm, z. Njazi Berisha përfaqësuan Federatën e Çiklizmit të Kosovës në Kongresin vjetor të 190-të me radhë dhe shënimin e 100 vjetorit të themelimit të Unionit Ndërkombëtar të – UCI të mbajtur më datë 24.09.2021 në Belgjikë.

Gjatë periudhës së zhvillimit të kampionatit Botërore të mbajtur poashtu në Belgjikë nga data 17 shtator deri më 26 shtator, krerët e Federatës mbajtën takime të shumta lobuese me anëtarët e menaxhmentit, me krerët e Federatave Botërore me qëllim të marrjes së mbështetjes së tyre në mbështetje me pajisje sportive për klubet kosovare në nevojë.

Në këtë drejtim kemi arritur që nga UCI të kemi mbështetje me 10 biçikleta sportive të Çiklizmit rrugor dhe 15 bicikleta BMX të cilat shpresojmë t’i pranojmë deri në fund të vitit kalendarik 2021.

Vlenë të përmendet se falë lobimit të kryetarit të Federatës janë siguruar 80 palë fanella të reja të siguruara nga donator të klubeve me origjinë nga Belgjika, njëri prej tyre Marc Bracke.

Federata e Çiklizmit do të vazhdoj aktivitetet e veta në lidhje me përmirësimin e kushteve të klubeve me qëllim të masovizimit të sportit të Çiklizmit në Kosovë.

Kryesia e Federates falenderon krerët e UCIT për mbështetjen e dhënë FÇK-së.