• LETËR FALËNDERIMI
  • Prishtina DH Cup 2023
  • Prishtina DH Cup 2023
  • Road Race Kupa e Mitrovicës
  • Akademia “Tempulli” dhe AMRKS me sukses organizuan Garat me Biçikleta në kuadër të edicionit të tetë të revistës shkollore “Siguria në rrugë 2023”.

NIS EDICIONI GARUES I ÇIKLIZMIT TË KOSOVËS

Gara e parë sipas kalendarit të FÇK-së do të mbahet më datën 19.03.2023. Gara është rrugore me gjatësi 60 kilometra në relacionin Ferizaj – Babush – Llugaxhi – Lipjan – Prishtinë tranzit në hyrje për autostradën “Arbër Xhaferi” finishi te ura hyrje te Ferizajit (Hib Petrol)Bibaj për Elitë, U-23 dhe junior. Kurse për kadet dhe në konkurrencën e femrave gjatësia e shtegut do të jetë 18 kilometra. Gara do të…

Read More >>

Gara “ Festojmë me Biçikleta”

Në patronatin e federatës së Çiklizmit organizohet gara për nderë të përvjetorit të 15 të shpalljes së pavarsisë së Kosovës, nikoqir ishte Klubi i Çiklizmiit Vjosa Shtime. Gara “ Festojmë me Biçikleta” Pjesmarrës klubet me garues të liçencuar nga Kosova dhe nxënësit nga Shtimja në kategorit U-12 dhe U-14. Federata e Çiklizmit dhe presidenti i sajë falenderojnë: mysafirët që nderuan me prezencën e tyre: Presidenti i KOK-ut z. Ismet Krasniqi…

Read More >>

15 vjet shtet, festojmë me biçikleta!

Përvjetorin e 15-të të shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, do ta festojmë së Bashku me Biçikleta! Këtë herë edicionin garues në çiklizëm do e bëjmë në Shtime! Për herë të parë hapjen e edicionit garues po e bëjmë në Shtime, klubi i Çiklizmit Vjosa do të jetë nikoçir. Gara do të jetë për të gjithë nxënësit prej klasës VI-IX-të, nga të gjithë shkollat e komunës së Shtimes! Po gjithashtut do…

Read More >>

Prishtina DH Cup 2022

Federata e Çiklizmit e Kosovës së bashku me klubin DH Prishtina ka organizuar garën downhill, e ashtuquajtura shtegu ZEUS e cila është mbajtur ne parkun e Gërmisë. Në këtë garë morrën pjesë të gjithë pasionantët e kësaj dege sportive të çiklizmit, ka patur ekipe nga Maqedonia, Shqipëria dhe disa çiklistë nga Polonia. Gara është zhvilluar në një shteg shumë të rrezikshëm me gjatësi prej 1.7 km ku çiklistët treguan shpejtësi…

Read More >>

Prishtina DH Cup 2022

Federata e Çiklizmit e Kosovës në bashkëpunim me klubin MTB Prishtina organizon eventin e radhës Downhill Race Prishtina 2022 e cila mbahet në bukuritë e maleve të parkut Gërmia. Mirësevini të gjithë!

Read More >>

Gara çiklistike memoriali “Shaban Shala”

Përfundoi sot gara memoriale tradicionale “Shaban Shala” në Prizren ku nikoqir ishte klubi i çiklizmit “Prizreni” në bashkëpunim me Federatën e Çiklizmit e Kosovës. Faleminderit mysafirëve nga Maqedonia Veriore dhe gjithë mysafirëve tjerë, po ashtu edhe Policisë së Kosovës dhe disa klubeve të licencuara pranë Federatës.

Read More >>

Do të mbahet gara e çiklizmit

Klubi i Çiklizmit Prizreni në bashkëpunim me Federatën e Çiklizmit të Kosovës me 9 tetor organizon garën çiklistike Memoriali “Shaban Shala” të paraparë me kalendarin e garave për edicionin garues 2022. Pjesëmarrës në garë do të jenë 11 klube të licencuara në Federatën e Çiklizmit, klube nga Maqedonia, Shqipëria dhe shumë qytetar që kanë pasion sportin e Çiklizmit. Numri i garuesve do të jetë afër 60 garues të gjitha kategorive. Itenirari i garës do…

Read More >>

FÇK PARAQITET ME DY GARUES NË LOJËRAT EVROPIANE

Në Lojërat Evropiane që mbahen në Mynih të Gjermanisë, FÇK do të përfaqësohet me dy çiklistët Alban Delija dhe Blerton Nuha. Më 14 e 17 Gusht 2022, garuesit tanë do t’i kenë garat në ITT dhe në Road Race. Të dy garuesit pritet të tregojnë paraqitje të mira, marrë parasysh përvojën e tyre të mëhershme në garat e niveleve të larta, të dyshes Delija e Nuha. Federata e Çiklizmit e…

Read More >>

FÇK PËRGËZON OMER AZEMIN

Çiklisti kadet i Federatës së Çiklizmit të Kosovës (FÇK), Omer Azemi e përfaqësoi denjësisht vendin tonë në Festivalin Olimpik Evropian të të rinjëve (EYOF). Azemi në garën e zhvilluar në Banjska Bistrica të Sllovakisë, mori pjesë në dy kategori të çiklizmit në ITT (Kronometër) dhe në Road Race (Garë rrugore). Pas garës së EYOF në Gjeorgji në vitin 2015, kjo është hera e dytë që çiklizmi kosovar prezantohet në nivele…

Read More >>

Çiklisti ynë, Omer Azemi, ka garuar sot në disiplinën e garimit rrugor në Festivalin Olimpik Evropian për të Rinj Banska Bystrica 2022.

Çiklisti ynë, Omer Azemi, ka garuar sot në disiplinën e garimit rrugor në Festivalin Olimpik Evropian për të Rinj Banska Bystrica 2022. Azemi arriti të përfundojë shtegun e gjatë 65.8 kilometra, me kohë 1 orë e 46:44 minuta, shteg ky në të cilin u diskualifikuan nëntë garues. Ai u rendit i 84-ti. Për garuesin tonë ishte gara e fundit në EYOF 2022, pas asaj në kronometër. Urojmë që përvoja e…

Read More >>