• KAMPIONATI I KOSOVËS • Gara në kronometër
  • FUNDJAVA ME ÇIKLIZËM NË FERIZAJ
  • FÇK ME PËRPJEKJE INTENZIVE QË TË MBAHET KAMPIONATI I KOSOVËS
  • ÇIKLIZËM: ANULOHET TOUR OF KOSOVA, SHTYHET KAMPIONATI
  • SHPRESË PËR ÇASJE MË NDRYSHE NDAJ ÇIKLIZMIT

Gara çiklistike “Kupa e qytetit të Pejës”

Në kuadër të kalendarit të kampionatit të Kosovës në bashkëpunim me Federatën e çiklizmit të Kosovës, Komuna e Pejes dhe klubi çiklizmit Peja me rastin e shenimit të ditës së çlirimit të Pejes ishin nikoqir i garës në të cilën morën pjesë klubet ,,Gjakova 137, Kastrioti – Ferizaj, Prizreni, Lepenci nga Shterpce, As Prishtina Trepça – Mitrovicë dhe Prishtina. Në garë morën pjesë të gjitha kategoritë e parapara me rregullore…

Read More >>

Gara çiklistike “Kupa e qytetit të Ferizajit”

Në kuadër të kalendarit të kampionatit të Kosovës në bashkëpunim me Federatën e çiklizmit të Kosovës, klubi i Çiklizmit ,,Kastrioti’’ Ferizaj ishte nikoqir i garës në të cilën morën pjesë klubet ,,Gjakova 137, Kastrioti –Ferizaj, Prizreni, Lepenci nga Shtrpce, As Prishtina dhe Trepça – Mitrovicë. Në garë morën pjesë të gjitha kategoritë e parapara me rregullore ( Kadetë, Juniorë, U23, Elitë dhe Master) ku gjatësia e shtegut ishte 117 km…

Read More >>

Pesë çiklistë përfaqësojnë Kosovën në rrethin e 76-të të Shqipërisë

Sot nën udhëheqjen e përzgjedhësit të Kombëtarës së Kosovës Zt. Flurim Shala, Kombëtarja e Kosovës do të përfaqësojë Kosovën në rrethin e 76 Çiklistikë të Shqipërisë që do të zhvillohet nga data 20 deri më 24 Maj 2019. Në këtë garë ndërkombëtare do të marrin pjesë 11 ekipe nga shtete të ndyshme duke përfshirë edhe Kombëtarën e Kosovës. Pas kampit përgaditorë prej një jave që u mbajtë në Prizren, ekipin…

Read More >>

Gara çiklistike “Kupa e Prishtinës”

Klubi i Çiklizmit Prishtina në mbështetje të Federatës së Çiklizmit të Kosovës sot organizojë garën e katërt me radhë sipas kalendarit të garave të vitit 2019. Në garë morën pjesë çiklistët e shtatë klubeve të licencuar në Federatë.Pjesëmarrës ishin 30 çiklistë të të gjitha kategorive: Shtegu i garës ishte i gjatë 58km duke filluar nga Prishitna – Orllan – me finish në Koliq. Shtegu ishte përshkruar nga disa malore të…

Read More >>

Gara çiklistike “Kupa e qytetit të Prizrenit”

Sipas kalendarit të FÇK-ës klubi i Çiklizmit Prizreni në bashkpunim me FÇK u mbajtë gara e tretë sipas e planifikuar me kalendar. Për dallim me dy garat e mbajtura më herët shtegu i garës ishte më i gjatë ku ka dominuar shtegu i rrafshët. Për këtë arsye u arritë një mesatare e kënaqëshme prej 40km/h. Gara fillojë nga sheshi Shadërvan në Prizren në drejtim të Xërxë – Ratkoc-Cërmjan – Gjakovë-…

Read More >>

Gara çiklistike “Kupa e Qytetit të Prishtinës”

Sot ishte gara e dytë e mbajtur në Prishtinë e organiziar nga FÇK, ku pjesëmarrës ishin mbi 30 garues dhe sipas kalendarit të FÇK-së, kjo garë kaloi pa incidente e poashtu e falenderojmë Policinë e Kosovës si dhe ambulancën regjionale të Prishtines, shtegu ka qenë i gjatë 73km për Seniorë, U-23 dhe Juniorë, kurse për kadetë ka qenë 30km. Rezultatet janë këto: Senior 1. Dragan Nikolcevic nga KÇ Lepenci-Shtetpce 2….

Read More >>

KÇ ,,Trepça‘’ në bashkëpunim me Federatën organizojë garën e parë për edicionin e garave 2019

Sot në kuadër të kalendarit të garave për vitin 2019, Federata e Çiklizmit të Kosovës në bashkëpunim me Klubin e Çiklizmit ,,Trepça’’ nga Mitrovica organizoj garën e parë të çiklizmit rrugorë në të gjitha kategoritë. Nikoqir i kësaj gare sipas kalendarit të garave të Federatës ishtë Klubi Çiklizmit ,,Trepça’’ nga Mitrovica e cila ja arriti që në mënyr profesionale të organizojë garën. Kontribut të madhë në këtë drejtim dha edhe…

Read More >>

Drejtuesit e Federatës së Çiklizmit të Kosovës morën pjesë në Kongresin e UEC-s, zhvilluan takime të shumta

Delegacioni i Federatës së Çiklizmit të Kosovës i përbërë nga kryetari i federatës z.Avni Nuha dhe Sekretari i Përgjithshëm z.Njazi Berisha në cilësinë e delegatëve të kongresit të UEC-ut, morën pjesë në kongresin vjetor, i cili u mbajt me datë 10.03.2019 në Romë të Italisë. Me këtë rast delegacioni kosovar mbajti shumë takime me krerët e Federatës Europiane dhe atë Botërore me z.David Lappartient, z.Rocco CATTANEO dhe kryetarin e Federtës…

Read More >>

ÇIKLIZMI SHPALLI MË TË MIRËT

Zani Sylhasi i klubit Gjakova 137 ka marrë epitetin e çiklistit më të mirë të vitit. Në ceremoninë e organizuar nga Federata e Çiklizmit e Kosovës, në prani të personaliteteve të shumta, janë shpallur më të mirët e vitit 2018. Sporti i pedalimit, e kishte lënë javën e dytë të vitit të ri, që të nderojë çiklistët dhe anëtarët tjerë të këtij komuniteti për kontributin e tyre në vitin e…

Read More >>

NUHA: TOUR DE KOSOVA ARRITJE E MADHE NE UCI

Federata Botërore e Çiklizmit (UCI), ka vendosur që gara më e madhe e çiklizmit në vendin tonë “Tour of Kosova” të jetë edhe zyrtarisht në kalendarin zyrtare të garave të UCI-t. Garës kosovare i është dhënë vlerësimi i klasit 2,2, që do të thotë se është aktivitet mbi 2 ditësh dhe mund të hyjë në të njëjtin klas me kompeticionet më të mëdha evropiane e botërore. Lajmin për pranimin e…

Read More >>