• MBYLLET ME SUKSES KAMPIONATI I KOSOVËS
  • KAMPIONATI I KOSOVËS • Gara në kronometër
  • NJOFTIM PËR PUBLIK
  • FÇK organizojë seminarin për Anti-Doping me temën “Ushqim Natyral dhe Jo Doping”.
  • Do të mbahet Kampionati i Kosovës në çiklizëm

Akademia “Tempulli” dhe AMRKS me sukses organizuan Garat me Biçikleta në kuadër të edicionit të tetë të revistës shkollore “Siguria në rrugë 2023”.

Garat u mbajtën në sheshin “Xhorxh Bush” në Prishtinë, ku pjesëmarrës ishin maturantë të shumë shkollave në Kosovë si përfaqësues të shkollave. Drejtori i Akademisë “Tempulli”, Muhamed Krasniqi tha se këtë vit bëhen një dekadë prej kur kanë nisur këto aktivitete për sigurinë në rrugë. Si të tilla, ai ka shtuar se tashmë kanë marrë karakter edukativ dhe arsimor. Pjesëmarrës në këto aktivitete për 10 vjet, kanë qenë më shumë…

Read More >>

MTB KUPA GJAKOVA

Klubi i çiklizmit ,,Gjakova 137,, në bashkpunim me FÇK sot organizoj garën çiklistike ,,MTB Kupa Gjakova,, e mbajtur në parkun rekreativ, Shkugza,, në Gjakovë. Pjesëmarrës ishin 24 garues nga Kosova dhe Shqipëria. Gjatësia e shtegut për Elite ishte 23km ndërsa për femra dhe Hobi 12km. Renditja e fituesve për secilen kategori është si vijon më poshte. Elite: 1. Edmond Sejdiu – KÇ,, Trepça Mitrovicë – koha 1.02.09 2. Veton Krasniqi…

Read More >>

Gara e organizuar nga klubi i çiklizmit Lepenci nga Shtërpca

Gara e organizuar nga klubi i çiklizmit Lepenci nga Shtërpca së bashku me Federatën e Çiklizmit të Kosovës ku njëherit gara kaloi mirë. Faleminderit nga Policia e Kosovës, falënderojmë të gjitha klubet për pjesëmarrje në këtë garë, si dhe ekipet nga Maqedonia e Veriut dhe një çiklist nga klubi i Shqipërisë “Tirana”. Nesër zhvillohet gara MTB në Gjakovë, si dhe reprezentuesi i Kosovës, Samir Hasani do të marrë pjesë në…

Read More >>

Çiklistët tregojnë performancë solide

Sot ishte gara e 5-të ndërkombëtare e mbajtur në qytetin e bukur të Prizrenit, ku mysafirë ishin dy ekipe nga Shqipëria, dy ekipe nga Maqedonia dhe një ekip shumë i konsoliduar nga Bullgaria. Shtegu ishte shumë i vështirë dhe koha ishte e ftohët dhe me shi. Çiklistët treguan një performancë solide në një shteg malor 30 kilometra (Prizren-Dragash). Klubet nga Kosova morën pjesë dhe bënë më të mirën e mundshme….

Read More >>

Blerton Nuha shkëlqen në garën çiklistike në Maqedoninë e Veriut

Sot në Maqedoninë e Veriut nga nikoqiri i klubit të Çiklizmit MBK Veles dhe të FÇM është hapur sezona e Çiklizmit në Maqedoninë Veriore. Çiklisti kosovar Blerton Nuha pas nje konkurence të jashtëzakoshme dhe një shtegu shumë malor me çiklistët e tjerë të Kosovës treguan një garë dhe një luftë të madhe. Blerton Nuha doli i treti ku gara kishte nivel ndërkombëtar dhe kjo ishte një test shtesë për para…

Read More >>

U mbyll me sukses gara e dytë e çiklizmit

Sot përfundoi gara e çiklizmit “Gara Pranverore 2023 Ferizaj”, e dyta sipas kalendarit të Federatës së Çiklizmit të Kosovës këtë vit. Klubi i çiklizmit “Kastrioti” nga Ferizaj ishte nikoqir në këtë garë ndërkombëtare. Falënderojmë mysafirët nga Maqedonia e Veriut, Shqipëria dhe shumë garues jo aktiv. Kjo garë kishte një performancë të jashtëzakonshme dhe ishte garë ndërkombëtare ku shpejtësia mesatare doli mbi 41 kilometra në orë, ndërsa gjatësia e shtegut ishte…

Read More >>

NIS EDICIONI GARUES I ÇIKLIZMIT TË KOSOVËS

Gara e parë sipas kalendarit të FÇK-së do të mbahet më datën 19.03.2023. Gara është rrugore me gjatësi 60 kilometra në relacionin Ferizaj – Babush – Llugaxhi – Lipjan – Prishtinë tranzit në hyrje për autostradën “Arbër Xhaferi” finishi te ura hyrje te Ferizajit (Hib Petrol)Bibaj për Elitë, U-23 dhe junior. Kurse për kadet dhe në konkurrencën e femrave gjatësia e shtegut do të jetë 18 kilometra. Gara do të…

Read More >>

Gara “ Festojmë me Biçikleta”

Në patronatin e federatës së Çiklizmit organizohet gara për nderë të përvjetorit të 15 të shpalljes së pavarsisë së Kosovës, nikoqir ishte Klubi i Çiklizmiit Vjosa Shtime. Gara “ Festojmë me Biçikleta” Pjesmarrës klubet me garues të liçencuar nga Kosova dhe nxënësit nga Shtimja në kategorit U-12 dhe U-14. Federata e Çiklizmit dhe presidenti i sajë falenderojnë: mysafirët që nderuan me prezencën e tyre: Presidenti i KOK-ut z. Ismet Krasniqi…

Read More >>

15 vjet shtet, festojmë me biçikleta!

Përvjetorin e 15-të të shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, do ta festojmë së Bashku me Biçikleta! Këtë herë edicionin garues në çiklizëm do e bëjmë në Shtime! Për herë të parë hapjen e edicionit garues po e bëjmë në Shtime, klubi i Çiklizmit Vjosa do të jetë nikoçir. Gara do të jetë për të gjithë nxënësit prej klasës VI-IX-të, nga të gjithë shkollat e komunës së Shtimes! Po gjithashtut do…

Read More >>

Prishtina DH Cup 2022

Federata e Çiklizmit e Kosovës së bashku me klubin DH Prishtina ka organizuar garën downhill, e ashtuquajtura shtegu ZEUS e cila është mbajtur ne parkun e Gërmisë. Në këtë garë morrën pjesë të gjithë pasionantët e kësaj dege sportive të çiklizmit, ka patur ekipe nga Maqedonia, Shqipëria dhe disa çiklistë nga Polonia. Gara është zhvilluar në një shteg shumë të rrezikshëm me gjatësi prej 1.7 km ku çiklistët treguan shpejtësi…

Read More >>