Gara çiklistike “Kupa e qytetit të Ferizajit”

Në kuadër të kalendarit të kampionatit të Kosovës në bashkëpunim me Federatën e çiklizmit të Kosovës, klubi i Çiklizmit ,,Kastrioti’’ Ferizaj ishte nikoqir i garës në të cilën morën pjesë klubet ,,Gjakova 137, Kastrioti –Ferizaj, Prizreni, Lepenci nga Shtrpce, As Prishtina dhe Trepça – Mitrovicë. Në garë morën pjesë të gjitha kategoritë e parapara me rregullore ( Kadetë, Juniorë, U23, Elitë dhe Master) ku gjatësia e shtegut ishte 117 km duke përshkruar rrugët nga Ferizaji, Shtime, Kllokot, Viti, Komogllavë, Gërlicë, me finish tek QMI-a.
Ndërsa kadetët garuan në shteg të shkurtuar prej 49 km pasi që shtegu kryesishtë ishte në teren të rrafshët, grupi nga 20 çiklistësh ishte kompakt pa ndonjë shëputje nga ana e çiklistëve.
Në kilometrin e 50 pasuan tentimet e rreshtura për tu shkëputur nga grupi nga ana e 4 çiklistëve të cilët treguan formë më të mirë se të tjerët.
Me këtë rastë në grupin e shkëputur ishin tre çiklistë të kategorisë U23, Zani Sylhasi, Blerton Nuha dhe Samir Hasani ku atyre ju bashkangjitë edhe çiklisti Elitë Rrahim Mani.
Ky grup vazhdojë me shumë tentative për tu shëputur nga njëri tjetri po nuk ja arritën ta bëjnë këte deri në finish.
Gara përfundojë me sprint ku u arritën këto rezulltate.
Mesatarja e garës arriti shpejtësinë 37km/h

Kadetët:

Vendi i parë: – Ivo Domgjoni KÇ Prizreni / Koha 1.21.00
Vendi i dytë: – Ilirian Emërllahu KÇ Kastrioti / Koha 1.22.20
Vendi i tretë: – Danijel Djurinac KÇ Lepenci – Shtrpce / Koha 1.52.16

Juniorët:

Vendi i parë: – Domenik Domgjoni KÇ Prizreni / Koha 3.26.10
Vendi i dytë: – Ilir Muja KÇ Prizreni / Koha 3.26.11
Vendi i tretë: – Qendrim Burniku KÇ Kastrioti / Koha 3.43.12


U23:

Vendi i parë: – Blerton Nuha KÇ Kastrioti / Koha 3.11.02
Vendi i dytë: – Samir Hasani KÇ Trepça / Koha 3.11.03
Vendi i tretë: – Zani Sylhasi KÇ Gjakova 137/ Koha 3.11.04


Elita:

Vendi i parë: – Rrahim Mani KÇ AS Prishtina/ Koha 3.11.00
Vendi i dytë: – Egzon Misini KÇ Kastrioti / Koha 3.36.02
Vendi i tretë: – Betim Rexha KÇ Trepça/ Koha 3.37.42


Master:

Vendi i parë: – Sabri Hyseni KÇ Trepça / Koha 3.26.10
Vendi i dytë: – Njazi Berisha KÇ Gjakova 137/ Koha 3.48.01
Vendi i tretë: – Lundrim Qarri KÇ Gjakova 137/ Koha 3.48.05

Gara e radhës do të mbahet me rastin e ditës së çlirimit të qytetit të Pejës ku nikoqir do të jetë KÇ Peja dhe Departamenti për Kultur Rini dhe Sport në Pejë