ÇIKLISTË E ENTUZIASTË RIKTHYEN AKTIVITETET E ÇIKLIZMIT

10:28 am

Në garën e parë të çiklizmit të mbajtur pas rikthimit nga pandemia, në qytetin e Prizrenit ishin grumbulluar çiklistë dhe adhurues të këtij sporti. Dhjetëra çiklistë, përkundër tempraturave të larta, i janë përgjigjur FÇK-së dhe klubit nikoqir Prizreni për ta shënuar rikthimin e aktiviteteve të çiklizmit në Kosovë. Përkundër pauzës së gjatë dhe motit të nxehtë, shpejtësia mesatare e kësaj gare ishte 39 km/h. Gara e rradhës organizohet në Ferizaj…

Read More >>

ÇIKLIZMI RIKTHEHET PAS 4 MUAJSH

11:09 am

Bazuar në rekomandimet e institucioneve shëndetësore, Federata e Çiklizmit e Kosovës në bashkëpunim me Klubin e Çiklizmit “Prizreni”, të dielën më 28 Qershor 2020, organizojnë garën e parë, pas rikthimit nga pauza shkaku i pandemisë. Më 28 Qershor, nga ora 11:00 në shtegun e gjatë 32 km, do të kenë mundësi që të marrin pjesë të gjitha klubet e FÇK-së (përfshirë klubet e sapoformuara) si dhe qytetarët, entuziastë të çiklizmit….

Read More >>

Të dashur çiklistë dhe adhurues të çiklizmit

10:38 am

Nga viti 2018, çdo 3 Qershor shënohet dita botërore e biçikletës. FÇK është krenare që tashmë është pjesë e lëvizjes globale, duke qenë anëtare e Unionit Evropian (UEC) dhe Unionit Botëror të Çiklizmit (UCI). Kosova po e shënon këtë ditë, kushtuar biçikletës, me gjendje jo të mirë infrastrukturore për adhuruesit e saj. Shumë pak shtigje për biçkleta, investime të vogla dhe shumëçka për t’u dëshiruar që të kemi ambient ku…

Read More >>